mycomputer.BG

Стотици перничани се включиха в протестен автопоход

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 11.01.2020 | Прочитания 3042 | Брой коментари 0
12:24 11.01.2020

Километрична колона от автомобили тръгна от пред зала Борис Гюдеров в Перник  към крайната точка – село Студена, като част от организирания протестен автопоход в Перник под надслов „Къде ни е водата”.По колите масово бяха поставени протестни афиши. "Къде ни е водата", "Искаме съд", "Закони има, а вода няма" - пише на тях.Много коли бяха прикачили и трибагреника.

Протестът, организиран от инициативен комитет за пореден път се обедини около няколко искания към държавната и към общинската власт.

Перничани искат оставки, съд и присъди за виновните за кризата. Един голям областен град е доведен до катастрофа и не се виждат никакви реални резултати от всички рекламирани дейности в последните седмици. Общинският кризисен щаб ежедневно да дава отчет какво от кризисния план се изпълнява. Да се намерят начини да се помогне на всички онези граждани и бизнес, засегнати от кризата.

Да се преструктурира ВиК Перник. Да се вземат трайни решения, които да не позволят кризата в Перник да се повтори и на други места. Да се осигури международна експертиза, ако е необходимо за реалното състояние. Довършването на яз. Раянци, Нови анализи на водата в Пчелина - и това са част от исканията.

Ако до седмица няма реални действия, следващият протест ще е в столицата – категорични бяха хората, събрали се днес

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени