Lotus homes

Стотици перничани излязоха в студа , за да поискат отговорност за водната криза!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 29.12.2019 | Прочитания 1851 | Брой коментари 0
14:25 29.12.2019

Стотици перничани излязоха в днешния мразовит неделен ден на протест-шествия. То беше организирано от инициативен комитет "Спаси Перник". Голяма част от присъстващите бяха с жълти жилетки. Още от самото начало беше подчертано, че протеста не е свързан с никаква политическа сила, не се приемат политически агитации. Хората бяха обединени в едно - да се търси отговорност и виновните за кризата да бъдат наказани! Да има оставки, съд и присъди на всички виновни за състоянието в което е поставен един многохиляден град и няколко села.

Протестиращите казаха НЕ на увеличаването на цената на водата. Да бъде намерен начин и да се редуцират сметките за вода на хората. Да не се плаща водата като питейна, предвид негодността й като такава в момента.

Беше предложено да има граждански контрол над средствата, които постъпват за справяне с кризата.

Протестиращите бяха категорични, че това е първия протест, но той няма да е единствен. Ако след 6 януари няма конкретни стъпки и не се вземат мерки, които да са видими – следващата стъпка е протест в столицата.

Шествието на хората продължи до църквата в Перник, където беше отслужен молебен за вода и спасение на перничани.

 

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени