Стотици чакат ред, за да отдадат почит на Стефан Данаилов

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 02.12.2019 | Прочитания 369 | Брой коментари 0
12:26 02.12.2019

Стотици българи дойдоха и търпеливо чакат ред, за да отдадат почит на Стефан Данаилов още преди началото на поклонението пред него в Народния театър "Иван Вазов". Опашката тръгва от входа на театъра, подминава фонтана в градинката отпред и се извива от двете му страни.

Тук е семейството му - синът му Владимир, който пристигна от Америка, майка му, актрисата Ирен Кривошиева, както и племенницата му Росица Обрешкова.

Да се прости със своя вдъхновител и съпартиец тук дойде цялата парламентарна група на БСП, а разплаканата Корнелия Нинова каза: "Стефан носеше доброта в себе си. Добър, почтен и широко скроен. Загубихме свой духовен водач. Осиротяхме".

Лидерката на БСП разказа, че когато е ходила при него във ВМА да го види, Ламбо й е казал: "Не плачи, каквото и да се случи с мен. Продължаваме заедно".

Всичките осем випуска от НАТФИЗ, на които той беше Мастер, са на поклонението на своя учител.

На поклонението дойде кметът на София Йорданка Фандъкова, бившият премиер и председател на Народното събрание Огнян Герджиков, Вежди Рашидов, Георги Първанов, актьорите от Народния театър и студентите на големия Стефан Данаилов. Премиерът Бойко Борисов, който отсъства от страната, изпрати венец за Ламбо.

Очаква се поклонението да продължи през целия ден, поне до късния следобед, за да може всички, които го обичаха, а те са хиляди българи, да му отдадат своята последна почит./БГНЕС

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени