Стоичков: Писна ми от хора, които нищо не разбират от футбол

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 250 | Брой коментари 0
14:44 12.02.2018

Христо Стоичков може да се върне в треньорската професия, но само ако получи интересно предложение. Бившият български национал в момента е в Москва и сподели това пред руското издание "Чемпионат".

"Защо вече пет години съм извън професията? Защото не искам. Уморих се от хора, които не разбират нищо от футбол. От неадекватни изисквания. Животът в Маями е спокоен и ми харесва, пътувам много, общувам с хората. Имам повече време за голф и риболов, а най-важното - за роднините ми. Затова този жизнен етап ми харесва много. Относно треньорската професия, всичко е възможно. Може би някой ден ще реша да подновя треньорската практика, зависи от предложенията. Ако се касае за интересен проект с определени задачи - защо не? Научих много от Йохан Кройф, от моите приятели в „Барселона“, „Парма“ и националния отбор. Това обаче престава да има значение, когато се сблъскваш с некомпетентни ръководители. Рано или късно се надявам да се върна. Не бързам", заяви Камата.

Носителят на "Златната топка" (1994) коментира и нивото на българския национал и причините за това да е ниско в момента. "Имаме прилични играчи - Миланов в ЦСКА Москва, Попов в „Спартак“, Чочев в Серия А и още две-три момчета от европейски клубове, но не големи. Наши футболисти обаче няма в грандовете - ето в това е разликата. Нашето поколение представяше „Барселона“, „Валенсия“, „Порто“, „Бенфика“, „Манчестър Юнайтед“. Това бяха играчи от друго ниво, които съответстваха на най-високите задачи. Сега не виждам такива. Имаме млад отбор, но това не е достатъчно. Той не е в състояние да се конкурира с грандовете”./retro.bg

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени