Станислав Владимиров: Знам отговорностите си като кмет, добре е и съветниците да прочетат закона

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 27.05.2020 | Прочитания 3054 | Брой коментари 0
12:35 27.05.2020

 „Не мога да разбера за какво неуважение към съветниците става дума. Не мога да разбера кой е проявил неуважение към общинския съвет и към гражданите на Перник. Какво значи неуважение и към гражданите? Силно е да си позволяваш да говориш от името на гражданите. Аз като говоря, говоря от собствено име. И така трябва. Не може да говориш от името на гражданите на Перник.Драмата днес в е била, че не са им прочетени отговорите от секретаря и че не е имало по-висш представител от общинската администрация. Това не е драма, това е търсене на измислени скандали” – това каза за Перник нюз кметът Станислав Владимиров по повод днешната провалена сесия.

Владимиров беше категоричен, че Общинския съвет не е Народно събрание и правилникът му не е със силата на закон. Кметът работи по закона за местното самоуправление и този закон не го задължава да чете отговори на въпроси, които вече е дал писмено. Кметът е избран пряко от хората, той не е назначен от Общински съвет.

„Аз знам за какво съм избран и работя за изпълнение на всичко, което съм обещал. Добре е и съветниците да го разберат.  Ако искат нека заделят от заплатите си пари за заплата на още един зам.кмет и той ще стои по цял ден в залата. Но аз не мога да си го позволя. Работя с два зам.кмета, не като ГЕРБ с 4 и мисля, че се справяме добре. На никого не е отказан достъп до информация, няма въпрос, на който да не е отговорено. Няма да влизам в този „политически театър”. Заради 5 минути слава на някои съветници се провалят заседания, които трябва да решат важни казуси.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени