mycomputer.BG

Станислав Владимиров: Заради бездействието на ВиК и отговорните институции сме свидетели на критичната ситуация, в която се намира общината

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1076 | Брой коментари 0
10:35 09.12.2019

„В някои квартали на Перник има изключително тежки проблеми, защото там  въобще няма вода. В гр. Батановци няма вода близо 10 дни, жителите на кв. „Църква“ също  нямат никакъв достъп до питейна вода“. Това каза кметът на община Перник Станислав Владимиров пред БНР. Той коментира, че преди около месец, когато е въведен водният режим, премиерът на заседание на МС е разпоредил на министър Петя Аврамова да създаде група, която в бърз порядък да решава тежките проблеми. „За съжаление тази група се събра само веднъж при г-жа Аврамова. До сега, близо месец вече тя не намери време да дойде в Перник и да се запознае с изключително тежката ситуация, защото е  трудно от дистанция да се дават каквито и да е предложения“, добави той. Владимиров припомни, че през това време публично е бил уволнен управителя на ВиК дружеството, което  е създало допълнителен хаос. Заради цялото това бездействие, всички сме свидетели на критичната ситуация, в която се намира общината“, посочи още кметът Станислав Владимиров.

„Няма как аз да бъда и кмет и областен управител. Преди няколко дни бе назначен нов областен управител на област Перник, на когото още не сме видели очите. Разбрахме, че си е направил селфи на язовирната стена. Надяваме се, да не му трябва дълго време да се учи, защото, проблемите трябва да се решават“, категоричен бе Станислав Владимиров.

Кметът на кв. Църква Радослав Динев обясни, че в определени участъци от квартал „Църква“ няма вода от 6 дни. Според него причина за това е безхаберното отношение на ВиК дружеството, защото по думите му не са разчели правилно режима. Той обясни, че Църква се захранва и от друг водопровод – от Витоша, но жителите на квартала се съмняват, че луксозното селище „Делта хил“ се е включило незаконно към него и черпят от водата им. „Това положение е нетърпимо и става критично. Няма нито водоноски, нито информация кога ще пуснат водата, а хората заплашват с още протести, ако не им бъде пусната вода“, категоричен бе Динев. Той обяви, че днес във времето от 18.00 ч. до 22.00 ч. е обещано жителите на Църква ще имат вода. „Не вярваме на това, защото и вчера за пореден път ни управителя на ВиК ни излъга“, заключи Динев.

По-късно пред БТВ кметът на гр.Батановци Радослав Петров припомни, че още преди година жители на града са уведомили управителя на ВиК, тогавашния кмет и областния управител за проблема в махала „Андрейна“. „Тогава народните представители Станислав Владимиров и инж. Любомир Бонев предупредиха и от трибуната на парламента за това, че проблемът ще се задълбочи, но мерки не бяха взети. ВиК не желае да вземе никакви мерки, няколко пъти поисках среща с тях, но те отказват. Помолих ВиК да дойде и да отпуши канализацията, но те отново отказаха. Това безхаберие от тяхна страна само утежнява ситуацията“, категоричен бе Радослав Петров.  

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени