mycomputer.BG

Станислав Владимиров след срещата с министър Аврамова: Единствената новина е, че отиваме на по-болезнен воден режим

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 938 | Брой коментари 0
18:35 10.12.2019

„За съжаление след последната ми среща в МРРБ, свързана с водния режим в Перник, ситуацията не се промени към по-добро. В Перник трябваше да има аварийни екипи от съседни области, защото постоянната загуба на питейна вода е един от големите проблеми, но за съжаление такъв се появи само веднъж. Трябваше да се търсят и допълнителни варианти за увеличаване обема на водата в язовир „Студена“, но все още сме на позицията, че продължаваме да ги търсим“. Това заяви кметът на община Перник Станислав Владимиров след срещата с министър Петя Аврамова. 

Той коментира, че времето е най-ценното нещо в тази кризисна ситуация и всички проблеми трябва да бъдат решавани бързо. „Единствената новина от тази среща е, че отиваме на по-болезнен режим за перничани. За съжаление той е изключително належащ, защото притокът на вода в язовира е много по-малък от оттока“, подчерта Владимиров. Кметът на Перник изрази надежда да станат реалност уверенията, които е получил от министър Аврамова - да има повече конкретни стъпки за решаването на проблема. „Надявам се и новото ръководство на В и К да има повече експертиза, защото няма да има никакво време  някой да се учи. Ще съблюдавам строго за изпълнението на водния режим и всички абонати на В и К – Перник да имат вода във времето, определено от оператора“, категоричен е градоначалникът.

Пред медиите министър Петя Аврамова обясни, че  предложението за нов режим ще бъде дадено на кмета на община Перник утре, а той ще трябва да го разпише, за да влезе режимът в сила. „Новото предложение на В и К е част от населените места в общината да имат вода от 16.00 ч. до 22.00 ч., а някои села да имат водоснабдяване през ден. С това предложение В и К – Перник гарантира, че в определените часове всички населени места ще имат водоснабдяване“,каза още регионалният министър.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени