Станислав Владимиров: С премиера Борисов говорихме за бъдещи проекти, които са важни за Перник!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 637 | Брой коментари 0
13:49 22.05.2020

 

„Премиерът изяви желание да види как се развива мащабната подмяна на водопровода в Перник и посетихме участъците, по които се работи и тези, които предстои да бъдат подготвени за работа“. Това каза кметът на община Перник Станислав Владимиров след като заедно с премиера Бойко Борисов посети няколко важни за града обекта, по които се работи. Той добави, че е посетен и надлез „Иван Вазов“, чийто ремонт започна преди няколко дни. „Дълго време бе водена комуникация, за да се осигури финансиране за това изключително важно съоръжение и ремонтът му вече е факт“, коментира градоначалникът.

„Отидохме и на новата връзка на пътен възел „Марина бара“. Изграждането на тази отсечка започна благодарение на гражданска инициатива, която направи така че държавата да отпусне средства и за това съоръжение“, каза още Владимиров.

„С г-н Борисов говорихме и за бъдещи проекти, които са важни за Перник и, за които надявам се да получа финансиране, за да бъдат реализирани. Мой приоритет е увеличаване на проводимостта на река Струма и продължаване на каменното корито, което да върви към кв. Изток. Говорихме и за изграждане на кръгово кръстовище на „Димова Махала“. За изграждането му има един грандомански проект, но когато с премиера минавахме от там и той се увери, че то може да бъде реализирано с далеч по-малко средства. Догодина от там ще минава довеждащ водопровод, който е част от големия воден проект и веднага след това ще изградим и това съоръжение“, обяви Станислав Владимиров. Той добави, че е обсъждано и реализирането на други важни за Перник проекти

„Коментирахме и искането ми до Министерски съвет за подмяна на водопровода в селата. Имам уверението, че и това ще бъде финансирано поетапно. Ще направя всичко възможно за това, защото голяма част от нашите села имат проблем с липсата на вода, особено през летните месеци“, обясни кметът на община Перник.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени