Станислав Владимиров: Разминахме се с огромна трагедия!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 08.05.2020 | Прочитания 202 | Брой коментари 0
09:47 08.05.2020

Над 500 млн. m3 смес от пепелин и вода са се разлели вчера от скъсаната дига на шламохранилище от ТЕЦ-а според експертите, посочи кметът на Перник Станислав Владимиров пред бтв.

Владимиров каза още, че и сега има огромно количество вода в шламохранилището, въпреки че вчера е изчете огромно количество към деретата на квартал „Калкас”.

„Имахме огромен късмет, че се разминахме от огромна трагедия. Благодарение на бързата реакция на институциите и фирмите беше укрепена стената, за да се спре този разлив. Късмет е, че това огромно количество влезе в утайник, който се намира в по-ниската част със съоръжения и тръби, които отвеждат вливащата се водя в р. Струма. Стана така, че не преля този утайник. Иначе трагедията щеше да бъде много по-голяма" - поясни кметът.

Още вчера стана ясно, че се върви към бърза рекултивация на шламохранилище, за да не създава риск и опасност за здравето на хората. Добрата новина е, че според първоначалните анализи на експертите разливът бил смес от пепел и вода няма опасност за здравето на хората

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени