mycomputer.BG

Станислав Владимиров: Отказвам да участвам в сблъсък на партийни агитки на фона на тази голяма криза!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 2142 | Брой коментари 0
16:01 06.01.2020

 Кметът на Перник Станислав Владимиров за отказа си да се срещне с Корнелия Нинова и категоричното му мнение, че пернишката криза не трябва да се използва от който и да било за политически дивиденти.

– Наистина ли не приехте на среща вашата партийна лидерка Нинова, г-н Владимиров?

– Да. Не може да се политизира този проблем. Дори по-точната дума е партизиране. Не може и аз отказвам да участвам в сблъсък на партийни агитки на фона на тази голяма криза. Разбирам от заместниците на Нинова, че тя ще идва в Перник. Какво е това?

– Как си обяснявате това поведение?

– Не знам. Не мога да си го обясня. И не е само тя. Мая Маналова идва – щяла да дарява, а тя си прави агиткампания. Защо е необходимо всичко това. Красимир Велчев пък вижда някаква завера срещу правителството. Кому е нужно допълнително насаждане на напрежението. Хората и без това са толкова напрегнати.

– Предлагал ли ви е някой политик помощ за решение на кризата?

– Точно там е проблемът. Вместо да предложат нещо, да се включат в работата, кой както може, но по-бързо да решим този огромен проблем, те си правят партийни агитки. Това няма да го допусна. За да се стигне до водната криза, има обективно несвършена работа. Аз още на петия ден, в който встъпих в длъжност, сигнализирах прокуратурата.

– Има ли заговор за сваляне на правителството, както твърди Красимир Велчев?

– Това са небивалици. Велчев е политик с претенции. Нито веднъж не го чух да предложи да бъде мост между нас и правителството. Просто си говори. Няма да участвам в партиен мач.

– Явно политиците ни за пореден път показват, че са далеч от проблемите на хората?!

– От подобна криза умните хора си извличат поуки. Само глупаците започват отначало. Ето, стана ясно, че имаме проблем във ВиК сектора. Явно е, че не върви. Вместо това да е темата, те се занимават с политическите си надскачания. И така хората се отвращават от всички. Но аз няма да участвам в техните игри. За мене са гласували и червени, и сини, и гербери…

– Как успявате да устоите на този натиск?

– Ами на такава възраст съм, че имам сили. Опитвам се да балансирам. Ама защо съм бил говорил с Бойко Борисов? Защото той е премиер. И той може да помогне най-добре. А ние по най-бързия начин трябва да преодолеем кризата. Достатъчно е хората да знаят, че сегашният режим ще ни преведе през зимните месеци до пролетното снеготопене.

Интервю на Албена Борисова за ПИК

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени