Станислав Владимиров: Няма как администрацията и икономиката да се развиват, ако не стъпят на модерните технологии

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 995 | Брой коментари 0
17:02 22.07.2018

„Във „Визия за България“ е заложено модерно държавно управление, базирано на дигитализацията и т.нар Интелигентни градове. Живеем в свят, в който дигитализацията и високите технологии вървят с бързи темпове. За съжаление у нас темповете на развитие не са добри. Няма как администрацията и икономиката да се развиват, ако не стъпят на модерните технологии“. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимировпо време на представянето на проекта „Визия за България“ в НДК в частта регионално развитие.

Владимиров, който бе един от осемте основни говорители по приоритетите заложени във Визията добави, че една от най-неотложните мерки  е създаването на национален електронен поземлен регистър, чрез който ще се реши проблемът с белите и червени петна в земеделието, за да имаме цялостна информация в реално време за структурата на земеделието. „Най-важното е, че ще знаем каква продукция можем да очакваме във всеки момент и кой я произвежда, взема субсидиите и какъв е ефектът от тях. Следваща стъпка е единна система, обединяваща пазарите на селскостопанска продукция и платформа за електронна търговия“, каза още Владимиров. Той добави, че във Визията е заложено и създаване на електронна здравна карта и досие, за да се постави пациентът във фокуса на здравната система и да има минимум заплащане от страна на пациентите.  „Добавили сме и създаването на електронен образователен регистър, в който да са заложени регионални програми за развитие на образованието, безплатни детски ясли и градини, един учебник по предмет за клас, пресичане на подмяната на българската култура и история“, обяви народният представител.

Владимиров обясни, че Интелигентните градове, които вече са реализирани в Европа, се основават на високотехнологичен обмен на информация, който се разпространява между многобройните му и различни подсистеми. „Този поток от информация се анализира и превежда в граждански и търговски услуги. Градът ще функционира и ще се развива върху този информационен поток, за да разшири своята екосистема и я направи ресурсно по-ефективна и устойчива“, уточни народният представител. Той добави, че обменът на информация се основава на рамка за интелигентно управление, предназначена да направи градовете устойчиви, вплитайки в тях няколко градски концепции. „Това са„Зелена концепция“, която се отнася до градската инфраструктура за опазване на околната среда и намаляване на емисиите на СО2, „Концепция за взаимосвързаност“, свързана с революцията на широколентовата икономика и „Смарт концепция“, декларираща капацитета за генериране на добавена стойност от обработката на данни от сензори и активатори в реално време“, обясни Станислав Владимиров.

 

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени