mycomputer.BG

Станислав Владимиров: Няма да работя по системата "квота на този, квота на онзи" и да обслужвам партийни хранилки!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 4830 | Брой коментари 0
13:22 02.07.2020

 „Чувам обвинения, че общинската администрация не иска да отговаря и не иска да дава информация.  Имаше драми и пресилени емоции в миналите заседания.  Ето,  затова аз съм тук и очаквах да има въпроси за стратегическото развитие на нашия град, за финансовото състояние..“ – така кметът Владимиров се обърна днес към съветниците.

Той се появи изненадващо в залата, след като бяха чути отговорите на питанията, поставени към кметската управа в миналото заседание на общинския съвет.

„Аз си направих една справка за въпросите, които са зададени от началото на мандата ни. Те са 23. Като има много „стратегически“ в тях. Като например за петте лампи в парка, които не светят.И то зададени ми от  бивш зам.кмет, бил един месец преди това на работа. Публично осветление, светофари.

Да, това са важни неща за Перник. Но все си мисля, че в тази зала ние трябва да обсъждаме и много по-големи теми, които касаят всички граждани. За развитието на нашия град. Доста често чувам как кметът не уважава институцията , как кметът е длъжен да се подчинява на Общински съвет. Да наистина има някакви практики назад във времето, утвърдени.  Които аз нямам никакво намерение да продължавам. Защото в закона много ясно е записано какви са задълженията на кмета и какви са задълженията на Общински съвет. И аз се надявам Общинският съвет да направи така, че институцията Общински съвет да бъде уважавана в нашия град.

Да заслужиш уважение, да напълниш със съдържание една институция трябва наистина много отговорност и работа.

Винаги ще заставам тук, когато се обсъждат важните, големи теми за нашия град.“ – каза кметът.

„Нито един въпрос нямаше за водната криза. Нима това не беше големият проблем на нашия град за последните много години. От нас зависи, от Общински съвет, от кмета, това нещо да не се повтори.

Няма нито един въпрос пандемията как засегна общината. Как се справя община Перник в тази тежка ситуация – от криза в криза. И още една – с шламохранилището. Но за това нямаше въпроси.

Някой задава ли си въпроса защо няма инвестиции в Перник. И защо не се използва индустриалната зона тук. Ми образно как да продаваме „Москвич“ след като на 30 км. от нас има „Мерцедес“. Това са условията които предлага София и които предлага Перник. Как да направим нашата индустриална зона да е по атрактивна. Направил съм като кмет няколко разговора. А министърът на икономиката ми сподели, че е бил втрещен от това, което му е предложено в Перник.“ – продължи градоначалникът.

Владимиров подчерта, че в повечето от въпросите, задавани от съветниците прозира леко заяждане.

„Навлизаме в нов програмен период, в който не само общинската администрация, но очаквам и от вас, като общински съветници, да кажете какво да бъде заложено като приоритет за нашия град. Това са важните теми, които предстоят.“ – каза  Владимиров и коментира и ситуацията около базата на общината в Рударци. Тя, по предложение на кметската управа ще се даде на концесия.

„ Ако попитаме перничани, колко от тях са ползвали станцията на общината в Рударци – сигурно голяма част от тях няма и да знаят, че такава станция съществува. Защото единственото, с което помним тази станция през годините е големите пищни софри. И защото не е работа на общината да е ресторантьор.Става въпрос за правилно управление на общинската собственост, а не за партийни хранилки и партийни назначения и договорки в общински съвет. Всички знаем практиката досега – това е квота на този, това е квота на онзи. Аз това няма да го търпя“

Владимиров за пореден път повтори, че вратата му е отворена за всички.

 За всички предложения, които са добри за нашия град. И вратата ще бъде затворена за всеки, който си мисли, че може да урежда личните си интереси.

„Винаги ще бъда насреща, винаги ще заставам тук, когато обсъждаме големите предизвикателства пред нашия град“ – каза още Владимиров.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени