mycomputer.BG

Станислав Владимиров: Няма да деля кметовете на наши и чужди, ще бъда кмет на всички перничани

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 24.10.2019 | Прочитания 790 | Брой коментари 0
13:55 24.10.2019

"Община Перник има огромен потенциал за ускорено развитие. Можем да привлечем много средства с добра и отворена към отговорния бизнес политика и да открием много работни места. Казвам това като икономист, защото в основата на всичко е икономиката,  приходите и правилното

разпределение на средствата. Когато имаме добре работеща икономика,

добре работещи фирми, тогава ще имаме повече приходи в общината.

Тогава ще можем да решаваме  проблемите на Перник". Това заяви кандидатът за кмет на Перник с №56 в бюлетината Станислав Владимиров на среща с жители на село Мещица. Той коментира, че в тази посока ще бъдат насочени огромните усилия, които той и неговият  екип ще положат от първия ден на управлението му като кмет. Владимиров подчерта, че за него първата и най-важна стъпка е постоянно да се показва на хората как се харчат средствата, които влизат в общинската хазна. По думите му втора важна стъпка в управлението на общината е създаване на добри икономически зони, за да бъде Перник едно по-добро място за живот и работа. "Затова заставам пред вас не с гръмки и неизпълними обещания, а с реални предложения. От първите дни на мандата започваме да работим така, че приходите в общината да се увеличават, ще създадем ефективна администрация, за да може, когато застана пред вас да не се оправдавам, че няма пари. А, аз ще дойда още следващия месец при вас и при жителите на всички населени места от общината, за да можем заедно да изготвим бюджета на Перник", каза още Владимиров.

 

"Пред вас заставам с конкретни ангажименти. Първият от тях е правилно изразходване на средствата. Няма населено място  в общината, което да е доволно от нашето сметоизвозване, от зимното поддържане, от измитите улици, от парковете и детските площадки, които съществуват само на документи. Близо 10 млн. лева ще плащаме през такса смет следващата година. Преди десетина година цената е била 1 милион лева. Излиза, че 10 пъти сме увеличили това перо, но 10 пъти сме намалили качеството. Затова е нужен по-голям контрол от страна на общината. Така аз, като кмет на общината, и кметът на Мещица ще носим отговорност за качеството на услугите и няма как нито аз, нито той да се

оправдаваме за недобре свършената работа", категоричен бе Станислав Владимиров. Той коментира още, че другият важен ангажимент, който поема като бъдещ  кмет е да осигури нормално водоснабдяване на населените места в общината.

Станислав Владимиров бе категоричен, че ще управлява открито и в диалог с всички кметове. "Няма да съм кмет на една политическа сила, а на всички перничани. Проблемите, с които се сблъскваме, са както на хората от ГЕРБ, така на тези от ВМРО, от БСП и на всички перничани. Аз ви уверявам, че ще управлявам прозрачно и за всички перничани, без

разлика от коя партия са те”, увери Станислав Владимиров.

„Деян Станимиров, вашият кмет, е пример как с малко средства, без сериозната подкрепа на местната власт, когато имаш желание, когато обичаш родното си място и гориш в работата, въпреки трудностите, нещата се получават. Деян за два мандата успя да направи така, че Мещица да е едно от най-хубавите села в общината”, заяви пред събралото се множество кандидатът за кмет на община Перник от БСП Станислав Владимиров.

Досегашният кмет на общината и кандидат за нов мандат Деян Станимиров отчете направеното пред жителите на Мещица и припомни колко много усилия са положени, за да се пусне изградения през първия му мандат 500-кубиков резервоар. "Стигнахме до гражданско неподчинение, за да ни обърне внимание община Перник, че страдаме от безводие. Проблемът с полагането на по-голяма тръба от Радина чешма до резервоара беше решен чак тази година. Да, сега също има недостиг на вода във високите части на селото, но той се дължи на липсата на вода в язовир Студена", каза още Станимиров. Той обяви, че има и проект за полагането на тръба от черпателния резервоар до напорния и добави, че е имал уверението на досегашния кмет на общината, че проектът  ще се реализира, но тя не изпълнила обещанието. "Проектът, който разработих по трансгранично сътрудничество за стадиона беше отхвърлен. Имаме футболен отбор, който е областен първенец, но тревното покритие на стадиона не можеше да се използва. За решаването на този проблем ми помогнаха хората от селото, за което съм безкрайно благодарен. Разширихме гробищния парк и въпреки недостига на средства се стремя да бъде поддържан. Имах желание да направя още много неща, но с орязан наполовина бюджет, с който разполага кметството, вярвайте, че се е налагало да правя чудеса от храброст, за да се справя с елементарните неща, които съм длъжен да осигуря на жителите на Мещица", каза още Станимиров.

 

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени