mycomputer.BG

Станислав Владимиров: Нека ние, гордите и силни перничани, предаваме на поколенията след нас своя пословичен родолюбив дух, вяра, борбеност и непоколебимост!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 913 | Брой коментари 0
10:59 26.06.2020

 

На днешния ден преди 91 години цар Борис III издава Указ № 402, с който обявява „преобръщане на Червенобрежката, Пернишката, Св. Врачката и Сейменската селски общини в градски“.

На днешната дата Перник отваря нова страница в хилядолетната си историята.

През годините градът ни изминава гордо нелекия си път през историята и се развива бурно. В историята Перник е известен със светването на първата електрическа крушка в България, както и със създаването на първия граждански духов оркестър. Тук са построени и първата българска електроцентрала, машиностроителен завод и брикетна фабрика. Безспорен повод за гордост е, че в Перник е излята първата българска стомана и първото българско стъкло. Десетки национални постижения са се случили за първи път в родния ни град.

Нека ние, гордите и силни перничани, предаваме на поколенията след нас своя пословичен родолюбив дух, вяра, борбеност и непоколебимост!

Станислав Владимиров

Кмет на община Перник

 

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени