mycomputer.BG

Станислав Владимиров: Левски е другото име на България! Да го пазим!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 250 | Брой коментари 0
12:31 18.07.2020

Едва ли някой знае колко са паметниците на Левски в България. Не е и нужно. Защото Левски е във всяко българско сърце. Защото Левски е властелинът на историята ни. Защото Левски е нашата вечна мяра за родолюбие, чест и достойнство.

В деня на годишнината от рождението на Апостола  отново се връщаме към тежките думи и отговорности, което ни завеща. Да си кажем „кривиците” и да вървим напред. Да съдим хората според делата им. Да работим за Отечеството  си.

Днес повече от всякога е необходимо да съизмерим подвига на Левски със собствената си съвест. И да си отговорим на въпросите :”Достойни ли сме за теб, Апостоле? Имаме ли твоята смелост да издигнем България на оная морална висота, за която даде живота си? Отговорни ли сме пред историята и народа си?“

Левски има безброй паметници. Но най-големият му паметник е България. Да го опазим! Длъжни сме! Защото сме българи! А Левски е другото име на България!

Станислав Владимиров

Кмет на община Перник

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени