mycomputer.BG

Станислав Владимиров: Хората не се интересуват от скандали между институциите, те искат работата да се свърши!

от PernikNews
Последно редактирана на: 08:00 29.03.2020 | Прочитания 1026 | Брой коментари 0
19:59 29.03.2020

Имам прекалено много работа за вършене между институциите, за да има време за дразги. Нека видим как ще излезем от тази криза, как ще се справим като институции. Изгладихме противоречията с министър Димитров. Хората не ги интересуват междуинституционалните взаимоотношения, интересува ги да бъде свършена работата, така, че на този етап нямаме никакви дрязги във взаимоотношенията. Напротив, начертахме и няколко други стъпки, които трябва да бъдат направени. Едната е качеството на въздуха. Това е голям проблем на моя град. Аз съм пуснал заявка за допълнителна станция за измерване качеството на въздуха. На този етап се разбрахме да преместим тази, която е в ЦГЧ да отиде в индустриалната зона. Защото доста често от индустриалната зона ние имаме проблем с качеството на въздуха. Така кметът на Перник Станислав Владимиров отговори в предаването Беновска пита по Канал 3, дали са изгладени противоречията с екоминистъра.

Кметът каза, че от една седмица режимът в Перник е облекчен. С пускането на водата от новия водопровод. За съжаление все още има проблем с многото аварии – особено, когато налягането е по-голямо. „И това ще се изчисти във времето. Получихме средства от държавата и трябваше време на фирмите да проектират трасето и да започне най-мащабната реконструкция на водопроводната мрежа в Перник. Фирмите вече са готови, разположили са техника и ще започнат от кв. Църква. В града има близо 80 процента загуби по водопроводната мрежа. Перничани са показали, че могат да издържат изпитания, и това ще издържим. Но ще бъде много по-добре за всички нас“ – каза още Владимиров.

"Миналата година беше много хубава, но и динамична за мен година. Направихме много силна кампания. Победата ни беше изключителна изненада, но стъпките ни се оказаха верни и дозирани, нямах време да се порадвам на тази победа. Нямаше как да не се сработя с Правителството, защото кметът нямаше как да се пребори сам с тази криза. На финалната права сме от това да излезем от едно голямо изпитание", допълни кметът.

 "Съвсем нормално беше да търся път и да получа разбиране от Изпълнителната власт за решаване на този проблем, все още имаме различия по други въпроси. Важно е по големите проблеми политиците да намират общ път", коментира той.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени