mycomputer.BG

Станислав Владимиров: Денят на народните будители ни изпълва с гордост, че България е богата на велики личности

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 01.11.2020 | Прочитания 313 | Брой коментари 0
09:47 01.11.2020

На 1 ноември  отбелязваме  Деня на българските будители – един уникален празник, който изразява необходимостта признателна България да почете делото на великите си възрожденци, да припомни делата им и да изгради облика на героите. Безкрайна и вечно отворена е книгата на българските будители – исторически личности, революционери, просветители, книжовници, но и творци на днешния ден – учители, писатели, журналисти, общественици.  С тях започва България! Те са нашият обществен коректив, чистата съвест на нацията.

Да си будител значи не просто да си патриот, а да държиш високо факела на знанието, да биеш камбаната на националното самочувствие, да отдадеш без остатък таланта си „на ползу роду”. Днес отдаваме почит към всички тях – хората, посветили се на другите.

Денят на народните будители ни изпълва с гордост, че България е богата на велики личности. Те заслужават този ден! А ние заслужаваме да сме част от тяхната кауза!

Честит празник!

Станислав Владимиров

Кмет на община Перник

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени