Станислав Владимиров: Дълбок поклон пред светлата памет на Тодор Симов!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 26.04.2020 | Прочитания 472 | Брой коментари 0
18:47 26.04.2020

На 91 годишна възраст си отиде волейболната легенда и почетен гражданин на Перник Тодор Симов.България загуби голям спортист и човек отдаден на развитието на младите таланти.

Още през 40-те години Тодор Симов вече е име в българския волейбол. Заедно с братя Гюдерови утвърждава волейболния “Миньор”, от който основателно се притесняват и столичните отбори. Благодарение на огромния си талант и упоритост Симов става заслужил майстор на спорта, заслужил треньор, заслужил деятел на физкултурата.

Обявен е за най-добър разпределител в света в Москва през 1952 г. Участва във европейски, световни първенства и олимпиади. Нарежда се на 6-то място по принос към българския волейбол за всички времена. За големите му заслуги към волейбола и по повод на неговата 80-годишнина е награден с орден „Стара планина” – първа степен.

Перничани ще го помним не само с огромния му талант и спортен хъс, но и с човешката му доброта и бащинско чувство към младите спортисти.

ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ!

Станислав Владимиров

Кмет на Община Перник

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени