Станислав Владимиров: Борисов видя, че част от министрите му не се ориентират в кризата в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 670 | Брой коментари 0
07:48 13.01.2020

Когато започнахме прекия контакт, Борисов видя, че част от министрите му не могат да се ориентират в кризата в Перник, затова той взе в свои ръце организацията, изпращайки на място Нанков и Караниколов. И нещата започнаха да се случват по-бързо. Тази криза ще я изживеем, но тук трябва да се свърши конкретна работа, за да не се оправдаваме после със субективни фактори и природа. Да променим подземната инфраструктура ще дадем по-различна перспектива на Перник. Това заяви в "Беновска пита" кметът на Перник Станислав Владимиров за взаимодействието с правителството за решаване на кризата в града.

 "Аз премиера не съм го познавал преди, трудно мога да си изградя мнение. Винаги съм се опитвал да страня от личните нападки, защото човек трябва да запази достойнството и на най-големия си опонент в политиката", изтъкна икономистът, който поясни, че има добра комуникация с министрите Караниколов и Нанков, но не толкова с колежката им от МРРБ Петя Аврамова, а с Нено Димов е имал само една кратка среща в кабинета му.

 Той изтъкна, че като кмет на всички перничани, макар и избран от БСП, е нормално да има разминаване с партийния лидер Корнелия Нинова: "Корнелия Нинова гледа през призмата на партиен председател, а аз - през погледа на кмет на всички перничани. Нормално е да имаме разминавания в дадени виждания за кризата в Перник", каза Станислав Владимиров.

 "Аз съм избран от БСП, няма как да изляза от БСП - аз съм четвърто поколение социалист, но аз съм кмет на всички перничани, особено в това изпитание в момента, за да минем през него по възможно най-безболезнен начин. Като кмет трябва да търся всички варианти за преодоляването на тази криза и евентуално всички предизвикателства от възникването на по-голяма криза. Освен липсата на достатъчно вода в Перник, има опасност от смесване на чистата с мръсната вода в два квартала. Имахме невероятен късмет, можеше да стане много по-голяма криза", каза още кметът.

 Станислав Владимиров припомни, че през настоящата финансова година общината ще трябва да върне на финансово министерство 4 милиона лева - все кредити, изтеглени за погасяване на предишни кредити назад във времето от предшествениците му. "И при погасяване на тези задължения няма как да подменя съоръженията, затова тогава правителството отпусна (на Перник) 35 милиона лева, бяха изготвени калкулации и сметки.

 Община Перник няма как сама да подменя и да финансира. Трябваше да търся варианти за финансиране от изпълнителната власт.  Не играя за никой, аз всячески се опитвам тази тема да не бъде партизирана", натърти кметът.

 За предстоящия вот на недоверие спрямо управляващите, който парламентарната група на неговата партия БСП ще поиска с подновяване работата на НС,Станислав Владимиров каза: "Нормално е опозицията да внесе вот на недоверие, надявам се да се получи дебат как функционира водния сектор, защото той не функционира както трябва. Надявам се да не бъде партизиран, а експертизата да бъде водеща и да направим такъв път, че секторът да функционира както всички желаем", пожела си доскорошният депутат.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени