Станислав Владимиров: България и Сърбия са обединени от много фактори

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 966 | Брой коментари 0
08:27 12.09.2018

Народният представител от ПГ на „БСП за България“ и председател на парламентарната група за приятелство със Сърбия Станислав Владимиров  бе бе част от парламентарната делегация на срещата между президента Румен Радев и председателя на сръбския парламент Мая Гойкович. По време на срещата държавният глава даде висока оценка на работата  между България и Сърбия в различни сфери и изрази надежда  диалогът да бъде продължен и задълбочен на различни нива, за да напредва двустранното сътрудничество в областите от общ интерес. Президентът Радев приветства задълбочаващото се сътрудничество между парламентите на двете държави и активната размяна на посещения на високо и най-високо равнище през последните години, които укрепват приятелските отношения. „Признателен съм за поетия ангажимент от президента Вучич към Българското национално малцинство в Сърбия по време на срещата ни в Белград през юни т.г. както по отношение на образованието, така и за икономическото развитие на района, за увеличената финансова помощ за медиите, които излъчват съдържание на български език“, подчерта Румен Радев. Държавният глава добави, че изпълнението на тези ангажименти ще укрепи доверието на гражданите в способността на двете държави заедно да постигнат напредък по този въпрос.

След срещата народният представител Станислав Владимиров каза, че България и Сърбия са обединени от редица фактори –  историята,  близостта на културите и езиците си, но преди всичко – от своето общо бъдеще и стремежа Сърбия и Западните Балкани да вървят към европейкото бъдеще. Той добави, че активният политически диалог между България и Сърбия носи успехи в търговията и туризма, допринася и за близостта между хората. Владимиров каза още, че срещите между парламентарните групи за приятелство са плодотворни, а диалога с посланика на Сърбия в страната ни е на добро ниво.

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени