Стадионът в Перник ще има осветление, когато Миньор влезе в елита

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 351 | Брой коментари 0
20:56 14.10.2019

Министерството на спорта ще отдели пари за осветление на Стадиона на мира в Перник, когато местният Миньор влезе в "А" група. Това заяви в отговор на журналистически въпрос министърът на младежта и спорта Красен Кралев. По думите му може да се търси частичен вариант за ремонт на лекоатлетическата писта, като се обновят няколко коридора.

Много е трудно в днешно време да се намерят зали с голяма височина, което e изискването за подготовка на волейболисти и гимнастички, каза Кралев. Той припомни, че миналата година ръководеното от него ведомство е инвестирало близо 200 000 лв. в закрита зала за футбол в Перник, сега още почти 100 000 лв. в тренировъчна зала за волейбол. Надявам се следващата година да отделим още средства за други инфраструктурни проекти в Перник, които ще създадат възможност за тренировки на децата, сподели още министърът.

Според световния и европейски шампион /2012 г./ Иво Ангелов залата ще роди много шампиони. Децата трябва да бъдат на стадионите,а не на улицата, подчерта борецът. Символично първа в обновената зала влезе "златното момиче" Християна Тодорова - носител на бронзов медал с националния ансамбъл по художествена гимнастика от Олимпийските игри през 2016 година в Рио де Жанейро. Красен Кралев изрази надежда, че това ще бъде поличба за печелене на много медали от спортистите, които ще тренират тук.

Съоръжението беше реновирано с отпуснатите от спортното министерство 93 042 лв с ДДС. Залата тя ще бъде използвана за подготовка от ВК Миньор Перник, над 180 момичета от клуб по художествена гимнастика Виктория и кикбоксьорите от клуб "Боец".

Източник:Sportal.bg

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени