Стачкуват пилотите от "Райънеър", отменени са стотици полети

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 380 | Брой коментари 0
07:37 10.08.2018

Съд в Холандия разреши на холандските пилоти на ирландската компания „Райънеър“ да участват в европейската стачка, която ще засегне хиляди пътници насред летния сезон, предаде Франс прес.

 „Райънеър“ бе сезирала съда в Харлем близо до Амстердам, за да попречи на холандските пилоти да се включат в стачното движение.

Всеки шести полет на „Райънеър“ е анулиран в очакване на стачката, или общо около 400. Смята се, че ще бъдат засегнати 55 000 пътници, в това число 42 000 в Германия. Пилотите и бордовият персонал искат „Райънеър“ да изготви нов трудов договор за заплатите, който да включва и по-добри условия на труд, но и двете страни си разменят обвинения, че са предизвикали прекратяване на преговорите.

Преди ден германският синдикат обяви, че неговите членове ще се присъединят към колегите си от Белгия, Ирландия и Швеция в стачката, която е планирана между 01.01 ч. по Гринуич в петък и 00.59 ч. по Гринуич в събота.

 „Райънеър“ допусна пилотите й да членуват в синдикати едва миналата година, припомня БТА./Дарик

ГЕРБ

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени