Срам! Окрадоха до шушка дарените играчки на Детско отделение в Пернишката болница!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 01.08.2018 | Прочитания 2503 | Брой коментари 0
08:21 01.08.2018

През месец декември миналата година десетки майки от Перник се обединиха в благородната кауза да помогнат на трите детски отделения в пернишката болница. Закупиха се много необходими неща. А много майки дариха играчки за детското отделение – за да може хлапетата, които се лекуват там да преживяват по-леко престоя си. Няколко месеца след това добро дело от играчките няма и помен.. И отново една майка моли да дарим играчки. Те със сигурност ще се съберат. Та кой  няма в къщи играчки, които би могъл да дари?

Защо обаче трябваше да се стигне до тук? 

Катрин Богданова, която бе една от организаторките на кампанията през декември споделя: „Декември месец аз и Венеция Данаилова,  заедно с помощта и даренията на съгражданите ни успяхме да съберем наистина много играчки. Оказва се, обаче че... "някои" си мислят, че тези играчки се подаряват и директно си ги взимат. За съжаление няма как да обясним на всички родители, че тези играчки са там, за да играят децата, а не да ги изнасят с цел лично ползване. Лекарите са там, за да лекуват и определено те на последно място са стражари, но наистина е много дразнещо едни да градят, а някои за месец, два да разграбят. Проблемът е в родителите, които как точно да се опитаме да възпита е... не знаем. Не говоря за всички, разбира се...”

От детско отделение също споделят, че за 3-4 месеца всичко е било разграбено. А лекарите не са полицаи и пъдари.

За жалост това е истината..

А перничани са доказали, че имат добри сърца. И сигурно ще съберат отново играчки... Но кой ще промени манталитета на онези майки и баби, които просто вземат онова, което им харесва? 


 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени