Според изследване: Работата от разстояние пести време и не замърсява

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 179 | Брой коментари 0
07:32 28.02.2019

Работата от разстояние може да бъде успешна мярка за мотивиране на служителите, но и за запазване чистотата на въздуха в градовете. Това заключение може да бъде изведено при анализ на данните от глобалното независимо икономическо проучване на доставчика на работни пространства Regus и от социологическото проучване на "Визия за София" и "Зелена София", инициативи на Столичната община.

Все по-често компаниите предлагат възможност за работата от разстояние, те се превръщат в основен фактор при избор на нова позиция, респективно и в утвърждаването на дадена компания като предпочитан работодател. Освен че гъвкавите работни формати мотивират служителите и се превръщат в предимство на бизнеса в борбата за ценни кадри, те са успешна екологична мярка. Независимото икономическо проучване на Regus, проведено през 2018 г. в 16 държави (сред които и България), оценява растежа на гъвкавите работни пространства и прогнозира ефекта от тях при сценарий за поддържане на този растеж до 2030 г. Според данните отпадането на времето за пътуване до работното място може да намали в световен мащаб емисиите на въглероден диоксид с 214 млн. тона годишно до 2030 г., а с прилагането на гъвкави работни решения ежегодно хората по света ще спестяват над 3,53 млрд. часа пътуване до работното място.

Пилотно проучване на общинските инициативи „Визия за София“ и „Зелена София“ анкетира мениджърите и служителите на седем големи компании в столицата и служители в най-големите офис сгради в София, където работят между 5 и 6 хил. души. Близо половината от анкетираните прекарват до половин час в пътуване в една посока от или до работа, като на отиване към работното място около 44% отделят от половин до един час, а на връщане същото време отделят вече 50% от запитаните. Средно всеки десети от анкетираните пътува и се връща от работа за време от над един час на посока. Най-голям дял от служителите (около 60%) се придвижват с коли. На второ място се нарежда ползването на градски транспорт (между 35 и 38% от запитаните), следван от значително по-ниския дял (особено през есента и зимата) до 5% на хората, които се придвижват пеша или с велосипед./Монитор

ГЕРБ

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени