mycomputer.BG

Спомен за една легенда: Емил Димитров отлетя преди 15 години

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 172 | Брой коментари 0
13:53 30.03.2020

"Отлетя преди 15 години, но раздаде толкова, че остана завинаги!" Това написа синът на легендарния певец и композитор Емил Димитров - Емил Димитров-младши по повод 15-та година от смъртта на музиканта, която се навършва на 30 март. Преди време Емил-младши сподели, че баща му е бил много откровен човек, без никакъв фалш и най-важното нещо за него е била музиката. "Помагаше на всички, мразеше интригите", отбеляза тогава синът на обичания от много поколения певец.

А ето какво каза преди време и примата на естрадната музика Лили Иванова за своя приятел и колега: "След него остава огромното творчество на една от най-ярките фигури в българската култура! Аристократ по душа, прекрасен композитор и истински бохем! Както сам пееше: "Ако си дал... никой не може да ти отнеме обичта на хората"! Споменът за Емил e жив!"

Емил Димитров е роден в Плевен на 23 декември 1940 г. в артистичното семейство на Факира Мити/Димитър Димитров/ и Анастасия, неговата асистентка с артистично име Мадам Сизи. Като ученик се увлича по рисуването и по класическата музика. Започва да композира и да акомпанира на акордеон, възпят в една от незабравимите му песни.

Емил Димитров е приет да следва актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1960 г. В същата година дебютира като певец в концерт с водещ Коста Цонев и изпълнява своята авторска песен „Арлекино“, акомпанирайки си на акордеон. Това поставя началото на една дълга и успешна кариера като поп изпълнител, музикант и композитор. Изнася концерти в почти всички европейски страни. Най-големи успехи има в СССР и Франция./Лупа бг

Coca Cola

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени