Coca Cola

Спецпрокуратурата: Нено Димов вече е с обвинение за умишлена безстопанственост! Остава в ареста!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 10.01.2020 | Прочитания 428 | Брой коментари 0
15:24 10.01.2020

Бившият вече министър Нено Димов остава с мярка неотклонение „задържане под стража за 72 часа”,  като тази мярка най-вероятно ще бъде постоянна, заради опасността Димов да се укрие или да укрие съществени доказателства за делото. 

Към момента той е с обвинение за умишлена безстопанственост. Обвиняват го, че е разрешавал вода от язовира да се дава,  без намаляване,  за промишлени нужди. Щетите от разрешените количества вода, които са били подавани към промишлени потребители е над 11 милиона лева.” – това беше съобщено на нарочен брифинг на специализираната прокуратура.

Димов е имал ежемесечни информации за състоянието на язовира и въпреки това е подписвал в някои месеци и повече като количество вода за промишлени нужди. Това е умишлена безстопанственост.

Беше подчертано, че ако министърът беше изпълнил служебните си задължения и не бе отпускал този воден ресурс за промишлени нужди, в момента в язовира е щяло да има над 7 милиона/куб. вода. И Перник нямаше да бъде в тази криза, и режим нямаше да има.

Няма доказателства за незаконно усвояване на воден ресурс.

Беше съобщено, че на територията на Стомана има 16 търговски дружества, голяма част закупуват тези води и ги плащат на Стомана Индъстри.

Главният прокурор Иван Гешев благодари на всички прокурори и институции, които са работили до момента. „Обещах, че ще направим всичко възможно да намерим виновните за кризата. И събитията вече са факт. Това  не е края, това е началото. Нашата работа и проверки продължават не само в Перник. Ще направим всичко възможно да стигнем до всички виновни за тази криза, не само в Перник. Да предотвратиме такъв процес на други места в страната. „ – каза той.

Ако се докаже, че има и други замесени лица и имат отговорност, към тях ще се повдигнат обвинения

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени