Специалисти: Спиране разпространението на коронавирус до лятото е малко вероятно

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1010 | Брой коментари 0
00:56 09.03.2020

Спиране разпространението на коронавируса до лятото е малко вероятно. Това мнение беше изразено на брифинг в Женева от директора на програмата за здравни ситуации на Световната здравна организация (СЗО) Майкъл Райън, пише ТАСС. "Трябва да признаем, че вирусът може да запази способността си да се разпространява", допълва той.

И посочва, че е грешно да се каже, че този вирус ще изчезне през лятото, като сезонен грип. "Ако това се случи, то би било неочакван късмет. Не бързаме да правим такова предположение, защото няма доказателства и предпоставки за това", подчерта Райън. Припомняме, че епидемията, причинена коронавирус, беше регистрирана за първи път в края на декември 2019 г. в Ухан, Китай. СЗО го призна за епидемия с многобройни огнища и извънредни ситуации с международни размери. Извън Китай, по-голямата част от инфекциите са открити в Южна Корея, Иран и Италия.

Общо случаите на инфекция са потвърдени вече в близо 100 държави. В Китай, представляващ по-голямата част от случаите, са регистрирани повече от 3 000 смъртни случая, излекувани са 55,4 хиляди пациенти, а общият брой на заразените е 80,6 хиляди души./Актуално ком

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени