Спешно укрепват и възстановяват пътя и моста на разклона за Врабча

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 901 | Брой коментари 0
17:11 09.11.2017

Областният управител Ирена Соколова проведе спешна работна среща в Трън след среднощния инцидент с тежкотоварен автомобил, аварирал на моста на разклона за с. Врабча.

На срещата присъстваха директорите на Областната дирекция и общинската служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, директора на Областно пътно управление Румен Сачански, кметът на община Трън Цветислава Цветкова и председателят на ОбС Трън Бойчо Харалампиев.

„Целта на провеждането на тази среща е да предприемем най-бързите и адекватни мерки за укрепване и възстановяване на пътя и моста. Да възстановим трафика, но при нов режим на пропускане на превозните средства и да известим хората за произтичащите промени, за да бъдат спокойни", заяви Соколова.

Работният формат излезе с решение да бъде въведено ограничение за движението на тежкотоварни автомобили в този участък. Патрул на гранична полиция от сутринта е на място и ще продължи да регулира движението, за да обезпечава сигурността при преминаване на леки автомобили през моста.

Ще бъдат изпратени писма до Междуведомствена комисия и Агенция пътна инфраструктура с молба за спешно финансиране за неотложен ремонт и привеждане на пътя в състояние, осигуряващо безопасна и надеждна експлоатация.

„Важно е пътят и мостът да бъдат ремонтирани максимално бързо, защото това трасе е единственото към община Трън, е и от национално значение свързвайки ни с ГКПП Стрезимировци”, каза още Соколова.

Утре в 10 часа спасителният пожарникарски екип, провел спасителната акция по изтеглянето на сръбския шофьор от надвиснала кабина от мост над трънската река Ябланишка, е поканен в кабинета на областния управител.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени