Спешно се търсят варианти за преминаването на пешеходци покрай зоната в ремонт в „Марина бара”

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 476 | Брой коментари 0
11:47 15.01.2020

Вчера беше дадено началото на ремонтните дейности по изграждането на пътен възел „Марина бара” – една придобивка, която със сигурност ще облекчи доста натовареното движение в  централната част на града. Беше направено и временно ограничение в движението в района – пак заради ремонтните дейности.

Това обаче се оказва проблем за всички живеещи в Марина  бара, тъй като не е помислено предварително как при ограниченията в движението, ще се регулира движението на пешеходците.

„Децата ни вчера бяха много неприятно изненадани. Стигна се до конфузни ситуации и дори пререкания с работещите на обекта. Трябва да се помисли за преминаването на децата, които учат в Шесто училище. Те са основно от квартала. Да се направи или някаква пешеходна зона, пътека или временен светофар. Потърсили сме и съдействието на ръководството на училището” – пишат до Перник нюз читатели, живеещи в квартала.

„Информирани сме за проблема,който се е получил и трябва да се реши най-бързо. Още днес на място ще има специалисти, които да обмислят как да се облекчи преминаващите в рисковите зони ученици. Разговаряно е и с директора на училището, който също подаде сигнал за това” – отговориха от управата на общината.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени