mycomputer.BG

Спешни мерки в Пернишката болница заради КОВИД 19! Второ вътрешно ще приема болни от вируса!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 470 | Брой коментари 0
16:59 23.10.2020

Нови 30 легла ще бъдат преобразувани в Многопрофилната болница за активно лечение „Рахила Ангелова“ в Перник. Това информира директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Юри Торнев. В тази връзка  той уточни, че днес е издал две специални заповеди  за лечебните заведения на територията област Перник и Центъра за спешна медицинска помощ, за да се изпълнява определена организация на ред и начин на хоспитализация на пациенти със симптоми на COVID-19 и контактни лица, отговарящи на профила на заболяването.

„Предприетите действия са във връзка с рекордните заразени в страната с корона вирус. Последните дни на тази седмица и Перник излезе от зелената зона, което ни задължава да предприеме конкретни действия и подходи“, коментира д-р Торнев и уточни, че по този повод Второ вътрешно отделение на МБАЛ ще бъде преобразувано и ще се настаняват пациенти с COVID-19.

Д-р Торнев се обърна с апел към всички граждани да бъдат отговорни и да спазват стриктно противоепидемичните мерки, което ще доведе за опазване на най-ценното – човешкия живот и здраве.

Coca Cola

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени