mycomputer.BG

Социалното дистанциране не отслабва имунната система

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 191 | Брой коментари 0
15:34 19.11.2020

Може ли социалното дистанциране да отслаби имунната ни система? Казано с една дума - не, предаде Асошиейтед прес.

Някои хора се притесняват, че липсата на социални контакти с околните ще отслаби имунната им система, като намалява активния досег с бактерии и микроби.

Но дори и ако стоите на разстояние от метър и половина от околните или прекарвате по-голямата част от времето си у дома, организмът непрекъснато взаимодейства с бактерии и микроби, които обитават външната и вътрешната околна среда.

"Постоянно сме изложени на микроби", казва Акико Ивазаки, изследовател на имунитета в университета Йейл. "Имунната ни система постоянно е предизвиквана".

Ефектът на ваксините от детството и друг вроден имунитет също е дълготраен и не изчезва просто защото спазваме дистанция от околните по време на пандемията, добавя Ивазаки.

Експерти съветват желаещите да укрепят имунитета си по време на пандемията да се заемат с управление на стреса, здравословно хранене, редовни физически тренировки и да спят достатъчно.

Точно тези неща влияят на имунната система, казва Ивазаки. Ваксината срещу сезонния грип може да ни предпази от още едно потенциално заболяване./БТА

Coca Cola

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени