Coca Cola

Социалният министър посети Центъра за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 419 | Брой коментари 0
14:56 25.04.2019

Министърът на социалната политика Бисер Петков заедно с кмета на Община Перник Вяра Церовска посетиха Центъра за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания. В рамките на работната визита двамата обсъдиха развитието на социалните услуги и пазара на труда в общината, съобщават от общинския пресцентър. След това кметът го запозна с предприетите действия в сферата на социалната политика. Тя обяви, че започва изграждане на социални жилища в кв. "Тева" с капацитет 100 души.

„През тази година са очертани насоките за създаване на мрежа от услуги, които отговаря на нуждите и потребностите на населението. Те ще се реализират на територията на община Перник чрез осигуряване на финансиране по ОП „Региони в растеж" , ОП „Развитие на човешките ресурси" и Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане", обясни кметът.

По думите й проектът „Подкрепа за деинституционализация на социалните услуги за възрастни и хора с увреждания в Община Перник" включва дейности по изграждане на три социални услуги за пълнолетни лица с увреждания: Център за грижа за лица с психични разстройства; Център за грижа за лица с различни форми на деменция; Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване.

Община Перник продължава да гарантира устойчивост за осигуряването на топъл обяд за рискови групи , предоставяне на услугата „Приемна грижа", услуги за ранно детско развитие и предоставяне на услугите в домашна среда „Личен асистент", „Домашен помощник" и „Социален асистент".

В рамките на визита си министър Петков представи основни моменти в новото законодателство за хората с увреждания. Той поздрави кметът Вяра Церовска за работата, добрата комуникация и развитието на социалните услуги в Общината. В срещата участваха още зам.-кметовете Денислав Захариев и Йордан Павлов, както и директорите на общинската и областната дирекция „Социално подпомагане".

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени