Социалните мрежи "напомпват" самочувствието и ни правят импулсивни

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 245 | Брой коментари 0
06:24 06.02.2020

Сайтове от типа на Facebook и Twitter могат да предразположат потребителите към необмислени постъпки, наднормено тегло и по-високи дългове, пише Daily Mail.

Само пет минути в социалната мрежа могат да увеличат самочувствието ни достатъчно, за да започнем да се държим по-импулсивно. Загубата на концентрацията и преяждането са други странични ефекти от заседяването в социалните сайтове, предупреждава американско изследване.

Д-р Ендрю Стивън от университета на Питсбърг и д-р Кийт Уилкокс от Колумбийския университет в Ню Йорк провеждат изследването си с повече от 1000 потребители на Facebook. Според тях то за първи път демонстрира, че общуването в социалните мрежи води до отслабване на самоконтрола.

Учените установяват, че ключов за промяната на поведението в социалните сайтове е начинът, по който те повдигат самочувствието на потребителите. За хората, които обменят публикации с близки приятели, с които споделят общи интереси, дори съвсем кратко време повишава самооценката./Обекти бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени