Lotus homes

Снегът ще падне чак в края на ноември, топло ще е до средата на месеца

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 367 | Брой коментари 0
08:27 01.11.2020

Средните климатични максимални температури за месец ноември са между 9 и 14 градуса, а средните минимални - между 1 и 6 градуса. Валежните периоди през месеца са между 3-ти и 5-ти и от 15-ти до 18-ти ноември, прогнозира Петър Янков от TВ-MET пред “Труд”.

По-топлите дни с температура над 16 градуса са обикновено през първата половина от месеца, а в края на ноември вероятността за температури около нулата се увеличава значително.

През ноември тази година средната месечна температура в повечето райони ще бъде около нормата, а в тези с повече мъгли, обикновено най-ниските части на релефа, да бъде малко под нея - 7 до 12 градуса. Валежите ще бъдат под климатичните норми.

След застудяването в края на октомври, ноември ще започне със студено и предимно слънчево време, с условия за краткотрайни сутрешни мъгли. Облачно с превалявания ще бъде около 5 и 6 ноември.

В периода 8 до 16 ноември времето ще бъде слънчево с временни заоблачавания. Утрините ще бъдат хладни, а в котловините и с намалена видимост.

Очакваните най-ниски температури по високите западни полета и на места в Добруджа са до 3, 5 градуса, а дневните температури ще достигат 10, 15 градуса.

Валежи и захлаждане се очакват от 17 до 20 ноември, когато дневните температури в населените места ще достигат 7 - 13 градуса.

Нови валежи и чувствително понижение на температурите се очаква около 24, когато по високите полета в западните райони ще превали и сняг. От 27 до края на месеца есенните дъждове ще бъдат често явление, с по-интензивни валежи около 29 ноември.

Първите валеж от сняг и в населените места се очакват от 28 до 29 ноември./Днес бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени