Смях и много емоции за Международния ден на младежта в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 392 | Брой коментари 0
09:18 13.08.2017

Доброволци от различни европейски държави се включиха в традиционното отбелязване на Международния ден на младежта - 12 август в Перник.  Маргарете Вайрих от Германия и Данай Карали от Гърция представиха фотографски проект. Франческо от Италия, Беата от Естония, Гжегож от Полша и Патриция от Австрия, заедно със сдруженията „АртАреа" и „Акселс" представиха работата на Европейска доброволческа служба.  Те показаха как може да се направят подаръчни торбички от рециклирана хартия и ангажираха дошлите на празника в забавни игри и  демонстрации  на йога упражнения.  На своя щанд двете сдружение представиха естонска свежа салата и италианска плодова салата, които могат да се приготвят и с продукти от българските магазини, но са добър пример за здравословно хранене.

Експерти от Регионална здравна инспекция  (РЗИ) помогнаха на желаещите да определят  индекса на телесната си маса и да  измерят въглеродния оксид в издишвания въздух. На щанда на РЗИ можеше през специални очила да се разбере какво вижда човек, употребил алкохол и да се усетят  с експеримент вредите от тютюнопушенето. Екипът на РЗИ предлагаше и анонимно и безплатно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН.

Служители от дирекция "Бюро по труда", заедно с техния шеф Росен Симеонов,  представиха за младежите полезна информация за програми за обучение и заетост и свободни работни места, както и платформата EURES за  подпомагане на търсещите  работа в чужбина.

Представители на фондация "П.У.Л.С." разказваха  за превенцията на сексуално-предаваните инфекции и нежелана бременност при млади хора, а експерти от Превантивно-информационния център към община Перник бяха готови да консултират превенцията  за зависимост от дрога и психотропни вещества.

Своята дейност представиха  сдружение "Обектив",  Младежкия информационно-консултантски център, членовете на Общинския младежки съвет,  младежкият БЧК и други организации.

С голяма торта с празничен надпис и свещи беше отбелязана  9-годишнината от създаването на Консултативния съвет за младежка политика към Кмета на Община Перник. Преди това състави към Общинския младежки дом представиха празнична програма.

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени