mycomputer.BG

Смут в парламента: Депутати се опаковаха в медицински скафандри срещу вируса

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 392 | Брой коментари 0
10:05 20.03.2020

Куриозно начало дадоха депутатите на днешното пленарно заседание, на което трябва да обсъдят окончателните мерки по време на извънредното положение, въведено у нас заради разпространението на COVID-19.

Причината – двама депутати събраха всички погледи в пленарната зала, защото очевидно бяха прекалили с  предпазните средства. Освен маски и ръкавици, те носиха специални защитни костюми и предпазни очила.

Оказа се, че "опакованите" в медицински скафандри са лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки и заместник-председателят на партията Кръстина Таскова. Двамата бяха облечени от главата до петите в светлосини защитни облекла и маски на лицето.

Това обаче предизвика недоволство в част от колегите им. „Да напуснат залата, да се преоблекат във вида, в който би следвало да заседава върховният орган на републиката и да продължим нашата работа по законите“, скара им се депутатът от БСП Валери Жаблянов.

Според него появата на депутати в този вид показва „несериозното им отношение към българските избиратели“.

„Те са взели предпазни мерки, които считат, че са необходими за предпазване на тяхното здраве“, отбеляза от своя страна председателят на парламента Цвета Караянечва.

Думата взе и самият Веселин Марешки, който свали маската си, преди да говори от парламентарната трибуна.

„Ние, за съжаление, даваме най-отвратителния пример. Докато пътувах към Народното събрание, във всички новини, предавайки директно от „Столипиново, се говореше, че единствените места, където не се спазва заповедта на ген. Мутафчийски, са „Столипиново“ и българският парламент“, отбеляза той и призова всички да последват примера му и да вземат необходимите предпазни мерки./Дарик

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени