mycomputer.BG

Смехът - оръжието срещу депресията, настъпваща заради коронавируса

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 112 | Брой коментари 0
09:16 13.04.2020

Животът в условията на продължителна самоизолация заради коронавируса често става непоносим за мнозина заради монотонността и тревожността.

 Но чувството за хумор ще помогне на мнозина да се измъкнат от порочния кръг - в интернет има много шеги, комикси и карикатури, свързани с темата за самоизолацията, каза пред РИА Новости италианският психолог Сара Реджинела.

"Всичко това помага много, защото хуморът е прекрасен защитен механизъм от психологическа гледна точка. Имаме нужда от това, за да имаме психически сили", каза експертът, според БГНЕС.

В същото време според нея по време на пандемия работата на психолозите става изключително важна, защото би могла да помогне за справяне с последствията от нарушаването на ежедневния ритъм на живот и липсата на социални контакти.

"В такива моменти може да се стигне до домашно насилие, депресия и пост-травматични разстройства", каза Реджинела. "Във всички тези случаи трябва незабавно да се свържете с психолог, дори дистанционно, защото е трудно сами да се справите с такива проблеми", отбеляза практикуващият психотерапевт.

 "Шегите винаги помагат. Проблемите остават, но със смехът може да се сподели с други хора. Хуморът ни кара да разберем, че жертвите, които правим за общото благо, имат смисъл", каза лекарят от Анкона./ Actualno.com

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени