Смартфоните скоро ще са история, ето какво ще ги замени

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 747 | Брой коментари 0
08:30 12.10.2017

Смартфонът, който сега до голяма степен замества компютъра, на следващ етап от своето развитие ще се трансформира в интелигентни очила.

Това ще стане съвсем скоро - до 10 години, а цената на очилата няма да е по-висока, отколкото са сега цените на смартфоните. Такова мнение изказа управляващият партньор на компанията FortRoss Ventures и бивш старши вицепрезидент на Сбербанк Виктор Орловский.

"Компютърът се трансформира в телефон. Мощността на това очилата ще бъде десет пъти по-голяма тази на един съвременен телефон. След 10 години те ще се продават по магазините. Такива очила ще струват колкото смартфон. Сега те се намират в този начален етап, на който се намираше персоналния компютър в началото на 70-те години", каза Орловски пред репортери, предаде БГНЕС.

Една от следващите технологични иновации на бъдещето ще бъде въвеждането на интелигентни очила, с помощта на които хората ще предават информация със знаци, ще узнават дали се харесват на партньорите си и ще разбират доколко искрени са политиците, разказа в началото на октомври главният изпълнителен директор на компанията Moven Брет Кинг по време на форума Finopolis 2017.

Според него, в момента над интелигентните очила работят Масачузетският технологичен институт, Facebook, Apple. Очилата ще бъдат многофункционални и ще позволят да се случват много "чудеса" с помощта на изкуствен интелект, смята Кинг. Мониторите и клавиатурите тогава няма да са необходими, писането ще става с жестове. Очилата също така ще могат да разпознават емоциите, например да казват лъжат ли политиците, или казват истината, увери Кинг/actualno.com/

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени