Смъртоносно: Жертвите на екстремни селфита са повече от тези на акулите

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 191 | Брой коментари 0
02:05 16.02.2020

Повече от 40 процента от участниците в анкета за екстремни селфита споделят, че са излагали на риск живота си заради феноменални снимки, съобщава New York Post.

Експерти от компания, специализирана в употребата на аксесоари за мобилни телефони, проведоха проучване за отношението към риска по време на фотографиране сред потребителите. В него участваха 2023 души.

Оказа се, че повече от половината от анкетираните са били готови да застанат на ръба на скала за перфектно селфи, 41 процента са поемали риск по време на селфи. Четири процента признаха, че заради перфектен кадър са застрашили живота на другите.

В същото време един от десет респонденти (11 процента) признават, че са получили наранявания при опит да направят снимка: падали са от високи места и велосипеди, били са ударени от висока вълна.

Миналия март в Аризона туристка бе нападната от ягуар при опит да си направи селфи с дивото животно. Тя успя да оцелее. Момиче от Орегон беше смазано от дънер по време на прилив по време на фотосесия й с приятели на плажа.

През 2018 г. 18-годишен израелец падна от 180 метра височина и загина в парка Йосемити в Калифорния, опитвайки се да се заснеме застанал на стръмна скала.

По-рано списание за семейна медицина в Индия установи, че между 2011 и 2017 г. 259 души по света са загинали при 137 произшествия, свързани със селфита. За същия период акулите по света са убили 50 души.

Източник: БГНЕС

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени