Служители от Областната администрация, полицията и пожарната в Перник залесяват 20 декара с бук

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 219 | Брой коментари 0
15:23 03.04.2018

100 служители от Областната администрация в Перник, от ОД МВР и Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще залесят 20 декара с бук в землището на село Чуйпетлово на 13 април. Събитието е в рамките на „Седмицата на гората“ и ще бъде осъществено със съдействието на Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/ и Регионална дирекция по горите /РДГ/ - Кюстендил , съобщи на пресконференция областният управител Ирена Соколова.

На нея губернаторът и директорите на РДГ – Кюстендил инж. Здравчо Тодоров и  Югозападно държавно предприятие инж. Дамян Дамянов представиха предстоящите мероприятия свързани с провеждането на ежегодната инициатива.

Мотото тази година е „Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа“. Кампанията е насочена най-вече към подрастващото поколение и в създаването на култура за опазването на природата.

„България разполага с уникална природа. Географското положение и разнообразните условия в страната ни представляват подходяща среда за развитие на голям брой горски дървесни видове. Всички ние трябва да бъдем по-отговорни за запазването на многообразието им, разбира се, съобразно разпоредбите и изискванията на компететните институции. Радвам се че за поредна година имаме пълната подкрепа на ЮЗДП и РДГ – Кюстедил за предоставянето на фиданки, с които да облагородим терените в областта“, сподели Соколова.

Всички, желаещи да засадят дръвчета в околоблоковите пространства или да залесяват терени, могат да получат фиданки от всяко Горско стопанство в област Перник.

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени