Служители от администрациите в област Перник посетиха Европейския парламент

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1041 | Брой коментари 0
17:01 30.11.2018

По инициатива на областния управител г-жа Ирена Соколова за пореден път бе организирано двудневно посещение на служители от администрациите от област Перник в Европейския парламент.

Заместник областният управител г-н Иво Иванов, заедно с отличени служители от Областна администрация Перник и ОДМВР – Перник, имаха удоволствието да присъстват на пресконференция за представяне на успехите на първия български проект, подкрепен от Европейския парламент и Европейската комисия - „A.L.E.C.O“. Любезен домакин на това събитие бе инициаторът на тази програма - българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

A.L.E.C.O. e пилотен проект, предложен от Новаков, който е финансиран и към момента се изпълнява. Евродепутатът разказа, че основната цел на A.L.E.C.O. е чрез посреднически организации да намира компании, които биха желали да приемат млади предприемачи в сектори представляващи интерес за тях, като им осигурят достъп до средно мениджърско ниво.

Програмата вече може да се похвали с първите, успешно преминали през нея „млади предприемачи“, а интересът към нея става все по-голям.

От името на областния управител на област Перник г-жа Ирена Соколова, официално бе връчен благодарствен адрес на г-н Новаков по повод изключителните успехи на проекта, носещ знаковото име – АЛЕКО.

Служителите от администрациите се срещнаха и с българския еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел.

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени