Служители на РИОСВ Перник ще дават дежурства в пернишката "Топлофикация", топлата вода идва до часове

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 12.09.2019 | Прочитания 471 | Брой коментари 0
08:34 12.09.2019

„Топла вода ще има в края на деня, в началото на нощта  В момента тече процедура, махат се пломбите и се готвим за разпалване” – обяви преди минути директорът на „Топлофикация” Любомир Спасов.

На място са специалисти от РИОСВ и кметът  на града Вяра Церовска.

 „Автоматичната измервателна станция работи 24 часа. Може да се види от всеки гражданин. Не можем да кажем, че след спирането на двата парогенератора, въздухът в Перник е бил по- чист, тъй като и преди това не са били отчитани драстични  стойности на замърсен въздух” – твърдят от екоинспекцията

Като превантивна мярка за сигурност ще има 24 часови дежурства в ТЕЦ „Република” при зареждането на гориво. За да се следи ненарушаването на разпоредбите.

„Ние не сме източник на миризми и пушеци. Това е безспорно. В момента в който ние не работихме една седмица, миризмите оставаха. Работата на съответните органи е да намерят кой замърсява въздуха.  При нас дойдоха куп държавни институции, нека отидат и в други предприятия, да проверят и махалите, където се горят кабели. Има органи да си свършат работата” – категоричен е шефът  на дружеството.

„Перничани са свикнали да разчитат за топла вода и отопление от  „Топлофикация”. Това е един голям проблем и се радвам, че се намери решение. Преди началото на отоплителният сезон  за  много абонати няма да е възможно да минат на алтернативно отопление. Болници, детски градини и училища се отопляват с парно.

Целият ми живот е минал в Перник и съм категорична, че в последните години въздухът е много по-чист.

Мартеновите пещи, Клон Мир, механична фурна, завод Струма – всички те замърсяваха въздуха преди години. Сега тях ги няма.” – сподели кметът Вяра Церовска

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени