Coca Cola

Случаят Негован - брутално и зверско, какъв е мотивът

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 146 | Брой коментари 0
07:50 29.08.2019

Изяснена е самоличността на двамата убити, открити във водоема до с. Негован преди десет дни, съобщи БНР. МВР провежда от вчера операция по изясняване и събиране на доказателства по случая в апартамент на столичния бул. „Виоша”, където се предполага, че починалите мъж и жена са живеели на семейни начала.

Мъжът е известно име от миналото в спортните ни среди.

Той е бил част от националния отбор по един от олимпийските спортове. Според NOVA мъжът е бил треньор по борба и се казва Йордан Атанасов. Другото открито тяло край Негован най-вероятно е на жена на име Марияна, с която Атанасов е живеел на семейни начала.

„Користен, финансов мотив стои зад зверското убийство на треньора по борба Йордан Атанасов и жена му Марияна. Най-вероятно става дума за скъпи вещи и много пари, които извършителите са искали да вземат.

Двама души са задържани и са заподозрени за убийството”,информира на извънреден брифинг тази вечер заместник-главният прокурор Иван Гешев. Той допълни, че утре прокуратурата ще преценява как да продължи разследването след анализ на доказателствата.

Намерени са и скрити два пистолета в района на Техническия университет, тъй като задържаните са имали договорни отношения за техническа поддръжка с учебното заведение. Мъжете били строителни работници и имат криминални досиета. Задържани са извън София, като са наблюдавани няколко дни.

Атанасов имал апартамент на бул. „Витоша” в софийския квартал „Иван Вазов”, съседите му разказват, че не са го виждали няколко месеца, там е станало и самото убийство. Гешев нарече убийството много брутално и зверско, а случаят бил изключително сложен. Почти седмица отнело на полицията да разкрие убийството.

Вътрешният министър Младен Маринов обясни, че първо се стигнало до извършителите и след това станало ясно кои са жертвите.

Той самият бил потресен от начина, по който Йордан и Марияна били убити.

Въпреки, че анализирали 11 000 сделки за продажба на недвижими имоти, проследили сметки на хора, които не са получавали пенсиите си последните месеци, полицията не успяла бързо да установи кои са жертвите. Претърсени били 11 адреса в София.

В апартамента, в който станало убийството, в кв. „Иван Вазов”, извършителите дори опитали да замажат кръвта с белина. За да убият треньора и жена му, двамата мъже ползвали заглушител. С жертвите се познавали поне от година, защото правили ремонт в имотите на семейството. За извършителите полицията предполага с коя кола са пренесли разчленените тела. Поведението на заподозрените (на 44 и 39 години) било съвсем спокойно. Те обаченяколко пъти се върнали на местопрестъплението, което също ги издало.

Дъщерята на семейството, която живее в чужбина, но не поддържала добри отношения с тях, се свързала с обща приятелка, защото загубила връзка с родителите си. Така общата позната подала сигнал в полицията.

Вътрешният министър допусна, че именно споделяне на информация с работниците за имотното и финансовото състояние на жертвите е причина за престъплението.

Телата на Йордан Атанасов и жена му Марияна бяха открити преди около десетина дни, разчленени в бидони, в язовир край Негован. По тях е имало огнестрелни рани. Освен това от полицията разпространиха снимки на дрехи, с които са били облечени жертвите, снимка на ключ от автомобил и казаха, че двамата най-вероятно са имали бяло куче./Вести бг

 

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени