mycomputer.BG

След земетресението през 2012, нов „трус” поставя на изпитание оцеляването на Перник!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 998 | Брой коментари 0
08:44 22.12.2019

Перник е на ръба на криза! И тази дума не е еднозначна! Не само криза във водоснабдяването! Криза на доверие! Криза на съмнение! Криза на разочарование! Кризи, които водят до желание за справедливост!

Поредното желание на перничани да се борят заедно срещу всичко това е създаването на група „Спаси Перник”. Тя вече набира мног подръжници в социалната мрежа с реални предложения за общи действия.

„ „Спаси Перник!“ е инициатива на граждани, организирана чрез социалната мрежа „Фейсбук” вследствие на хуманитарната криза в града и селища от общината и обявеното бедствено положение поради проблеми с водоснабдяването за питейно-битови нужди на над 100 000 души население.

Целта е до излизането от кризата да се координира гражданското участие между групите с идентична кауза и да се организират инициативи за граждански изяви според закона и за диалог с институциите, както и търсенето и предоставянето на достатъчна, своевременна и ясна публична информация за действията по решаването на нормалното водоснабдяване в общината.

Защото Перник е градът, общината, в която сме родени, живеем и искаме да живеят нашите деца и внуци.

Седем години след земетресението през 2012 година нов „трус“ ни поставя на изпитание на ръба на оцеляването.

Заявяваме своята готовност да се отзовем на всеки разумен призив и с каквото можем да помогнем на своята община, селище, квартал. За да оцелеем, за да ни има.

Насреща сме – търсете ни!” – обясняват създателите на групата. 

Coca Cola

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени