След въпрос на Станислав Владимиров към министъра на образованието - пари за детския комплекс в Ковачевци ще има

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 258 | Брой коментари 0
13:59 11.01.2019

Народният представител от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров зададе въпрос към министъра на образованието свързан с финансирането на Национален детски екологичен комплекс“, намиращ се в община Ковачевци. Във въпроса си от парламентарната трибуна Владимиров попита, ще бъдат ли отделени средства за опазването, развитието и ремонта на НДЕК – Ковачевци и какви мерки ще предприеме МОН за популяризирането му. Той заяви, че ще поиска среща с министъра, на която въпросът да бъде обсъден по-широко и да бъдат уточнени средствата, които ще бъдат отпуснати. Министър Вълчев обясни, че през 2019 г. ще бъдат отделени средства за комплекса, и благодари на Владимиров за ангажираността му към въпроса.

Припомняме, че Станислав Владимиров поиска отговор на тези въпроси в края на миналата година, но министър Вълчев поиска отлагане на отговора си, за да бъдат проверени всички факти и обстоятелства около тежкото финансово състояние на НДЕК – Ковачевци.

НДЕК – Ковачевци е открит на 23 септ. 1984 г. Комплексът е обособен като специализирано учебно-възпитателно учреждение за отдих, учене и  укрепване здравето на деца и ученици от всички възрасти.  Комплексът предлага на децата от цялата страна и чужбина условия за ученически отдих, туризъм и спорт.  Той е уникален в архитектурно отношение и се намира в екологично чист район с много забележителности, като в последните години община Ковачевци изгради много нови места за отдих и спорт - спортен комплекс "Димитровец", екопътека, Етнографски център "Сурвакари" и други. През 2016 г. поливната и отоплителната система са нарязани и предадени на вторични суровини, като със средствата от тях е направен козметичен ремонт на част от помещенията - мръсните стени и тавани. Въпреки, че е изключително удобно и добро място за отдих на деца и ученици,  с капацитет 300 места, столова и зали за различни занимания, той не се използва пълноценно.

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени