След убийството на Петър Христов: Световните агенции с унищожителни коментари за България

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 390 | Брой коментари 0
15:45 09.01.2018

Убийството на бизнесмена Петър Христов получи широк отзвук в редица световни агенции. Собственикът на една от най-големите млекопроизводителни компании в България е бил застрелян и убит през деня, пише The Guardian.

“Убийството идва само няколко дни, след като България – най-бедната и корумпирана страна в Европейския съюз, пое 6-месечното ротационно председателство на ЕС“, пише изданието. Медията цитира информации за убийството на Петър Христов и подчертава, че той е близък до високопоставени лица от ГЕРБ.

„Убийството идва при внимателното разглеждане от Брюксел, която критикува България, че не се бори достатъчно с престъпните банди и корупцията. Преди три седмици данъчен служител бе прострелян в колата си в центъра на София“, пише още The Guardian.

Петър Христов помогнал за залавянето на банда, която стояла зад серия отвличания по време на първия мандат на настоящия министър-председател Бойко Борисов, казва Euronews.

Според Европейската комисия, наскоро организираната престъпност в страната стана „по-малко видима“ и е по-малка заплаха за стабилността, отколкото в миналото. Въпреки това, борбата срещу корупцията е област, която е видяла най-малък напредък“, посочва медията.

В контекста на убийството, и Ройтерс определя България като най-бедната и корумпирана страна в Европейския съюз./Дарик

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени