След третото предложение да се горят отпадъци край Перник, адвокат Асенова изригна: Спите ли спокойно, господа управляващи?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 12654 | Брой коментари 0
19:52 14.09.2018

Третото инвестиционно намерение, което пуска община Перник /след двете, в които се предлага да се горят отпадъци в ТЕЦ-а и  „Стомана” / е напът да взриви обществеността в града. Става въпрос за инвестиционно намерение на фирма Солар Вижър ООД, което се изразява в: „ Разширение и допълнение на дейността на „Инсталация за производство на индустриално гориво под формата на твърда и течна фракция с използването като суровина на растителна биомаса от слънчогледови люспи и по-конкретно произведени от тях пелети или брикети“ с преработка на пластмасови отпадъци, каучукови и гумени остатъци, излезли от употреба гуми, както и на суровини, които не се явяват отпадъци-биомаса и гумен гранулат“.

В социалната мрежа адвокат Анжела Асенова алармира: От Община Перник е публикувано и трето съобщение да се горят отпадъци: пластмасови отпадъци, каучукови и гумени остатъци, излезли от употреба гуми. Площадката ще е в гр. Батановци!Хора, подайте възражения в Община Перник!!! Срокът е до 25.09.2018г. Става въпрос за въздуха, който ще дишате Вие и децата Ви!!

Адвокат Асенова е позната на перничани от делата, които води срещу различни решения на общински съвет или общинската администрация. В края на деня тя написа поредния си пост, този път като въпрос към управляващите, като ги попита „Спите ли спокойно...”. Ето какво пише Асенова:

„Спите ли спокойно, дами и господа управляващи и служители на висши общински и държавни позиции, когато се планират „бизнес-дейности” ( горене на боклук), които ще отровят въздуха над Перник и Пернишка област?!

И как приемате мисълта, че здравето на хората може да се постави под огромна заплаха, вкл. с тежки онкологични заболявания....?!!!!!!

А Вие господа бизнесмени, които имате тези идеи, как е сънят Ви?!

И за слепите, и глухите е ясно, че става въпрос за пари, вероятно и тук мерната единица е в милиони.....Но все пак...., ако заради тези пари могат да пострадат толкова много хора..... ще продължите ли да спите спокойно ?!”


 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени