След сигнал от Станислав Владимиров, здравният министър обеща проверка в Пернишката спешна помощ

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1223 | Брой коментари 0
16:43 16.02.2018

„Какви конкретни мерки ще предприеме Министерство на здравеопазването, за да бъде гарантирано адекватно здравно обслужване на жителите от област Перник и за решаването на изключително тежкия проблем с достъпа до него в малките общини“. Това попита народният представител от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров от парламентарната трибуна във въпрос към министъра на здравеопазването. Той добави, че след затварянето на болницата в гр. Радомир, МБАЛ „Рахила Ангелова“ в Перник, остава единствената многопрофилна болница в областта. Владимиров каза още, че освен жителите на най-голямата община, болницата трябва да обслужва още около 30 000 души.„На територията на област Перник, обаче  съществуват и четири Центъра за спешна помощ – в общините: Радомир, Трън, Земен и Брезник“, каза още народният представител.Той добави, че в тях реално работи само по една линейка, и ако тя е на адрес центърът остава затворен, защото липсват и екипи. „Диагностицирането на пациентите също е проблем и те трябва да пътуват до областния град“, каза още той. Владимиров добави още, че сградният фонд и оборудването на спешните центрове са амортизирани.

„Имам сигнали от служители в спешните центрове в област Перник, че лекари и медицински сестри често трябва да сменят линейките, в които работят, защото в тях има проблеми и повреди. Линейките се изпращат в сервиз, който очевидно не върши работата си, за да се повреждат те толкова често“, обяви народният представител. Той призова министър Ананиев, заради всички тези факти и проблеми да направи проверка в спешния център в Перник. От своя страна министъра обясни, че такава ще бъде направена, заради изнесените от Станислав Владимиров тревожни факти.

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени