След поредица въпроси на Станислав Владимиров ремонтът и реверсивното движение на пътя през Владая обещани за 2019 г.

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 328 | Брой коментари 0
14:14 16.02.2019

В петъчния парламентарен контрол народният представител от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров за пореден път поиска отговор на въпроса ще бъде ли ремонтирана пернишката част от пътя Перник  - София през прохода „Владая“. От парламентарната трибуна Владимиров припомни, че в края на 2017 г. и през 2018 г. участъкът от пътя преминаващ през територията на Столична община – до границата с общ. Перник е бил ремонтиран. „Останалата част – до пътен възел „Даскалово“ остава неремонтирана, въпреки многократните ангажименти към него и перничани от страна на бившия вече министър Николай Нанков“, уточни Владимиров. Във въпроса си към министър Аврамова депутатът припомни, че въпреки уверенията на нейния предшественик, че за ремонта са отделени 6 млн. лв.  и, че те ще са достатъчни, за да се довърши отсечката от входа на общ. Перник при бензиностанция „Лукойл“ до пътен възел „Даскалово“, все още не са предприети никакви действия. Народният представител от левицата заяви, че извършването на този ремонт е изключително важно и затова в рамките на две години задава вече четвърти въпрос свързан с него. Той добави, че предвид изключителната натовареност на трасето е нужно и въвеждането на реверсивно движение със светофарни уредби, което също е било обещано. Станислав Владимиров поиска от министъра конкретен ангажимент за започване на ремонта и въвеждане на реверсивно движение.

В отговора си министър Петя Аврамова обясни, че вече  се обмисля въвеждането на реверсивно движение на пътя между София и Перник. По думите й, обаче крайното решение  ще се вземе след ремонта на пътната настилка, намираща се на територията на област Перник. Тя се оправда, че въпреки ангажимента поет от тогавашния министър и неин заместник в момента Николай Нанков, предвидените средства не стигнали да бъде ремонтирана настилката в област Перник. Министърът обясни, че до средата на март ще бъде извършено приоритизиране на пътищата, нуждаещи се от ремонт, а отсечката между столичния кв. Княжево и пътен възел "Даскалово" ще е приоритетна.

Във въпроса си Станислав Владимиров попита и за мерките, които министерството ще вземе, за да не обикалят жителите на най-голямото пернишко село – Драгичево по 5 км. с автомобилите си, за да могат да излязат на пътя в посока София. Той припомни, че от скоро изходът в посока столицата от Горно Драгичево е затворен и жителите на населеното място са принудени да пътуват още поне 5 км., за да могат да отидат на работа или училище. От своя страна министърът обясни, че се мисли вариант, за да бъдат облекчени жителите на Драгичево, а изходът на бъде отворен и обезопасен.


 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени