След инициатива на МОН на 100 места по света ще се танцува българско хоро

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 300 | Брой коментари 0
08:31 17.04.2018

Имаме близо 340 неделни училища в чужбина, като всяка година броят им се увеличава. Вече се въвежда дистанционно обучение, като непрекъснато се мисли и по други форми за подпомагането им. Това заяви пред Канал 3 просветният министър Красимир Вълчев. „Впечатляващ е ентусиазмът на българските общности в чужбина. Всеки, който е посетил неделно училище, се впечатлява от възрожденския дух на сънародниците ни“, коментира Вълчев.

 Той изтъкна и че вече пет американски щата са признали езикът ни като официален. Само преди няколко дни това бе решено и във Вирджиния. След инициатива на МОН пък на 100 места по света ще се танцува българско хоро. Това ще се случи не само в Европа, а на шест континента. Максимумът на средната възраст на учители бе достигнат преди три години, когато е била 51. В момента тя е 49, като това се дължи на започналото голямо пенсиониране. Процесът ще продължи около десет години, изтъкна още Вълчев. „Няма достатъчно млади хора, това ще е сред най-големите ни предизвикателства. Тези, които навлизат на пазара на труда, ще са в най-добрия случай 2/3 от тези, които са в пенсионна възраст. Затова предприемаме мерки и отговаряме с двойно увеличение на възнагражденията, стипендии. Трябва да мотивираме повече студенти да влязат в училищата“, коментира просветният министър/ monitor.bg

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени